Taal, universele brenger van boodschappen in uiteenlopende vormen: van formeel en functioneel tot beeldend en fantasierijk. Waar de taal ook voor gebruikt wordt, een ding wil je niet: dat er fouten in staan, omdat dit altijd ten koste gaat van de inhoud. Iedere schrijver weet dat er na het tig keer herlezen van een document een soort leesblindheid optreedt: je ziet de fouten niet meer. En daarom is het goed een taalexpert in te schakelen die met verse ogen tekst en inhoud screent, verbetert en tekstuele adviezen geeft. En die heb je nu, hier, gevonden!

Laat je nakijken!

Spellingsfouten, zinsstructuur en opbouw zijn bouwstenen van een (goede) tekst. Wij screenen je tekst op fouten, verbeteren ze waar nodig en doen voorstellen voor goed lopende zinnen en opbouw van je document. We werken hiertoe met de functie Wijzigingen bijhouden’  in Word.

Manuscripten

  • We controleren op taal- en zinsstructuur, spelling en interpunctie. We corrigeren met ‘wijzigingen bijhouden’ direct in de tekst, met soms een voorstel voor een tekstuele aanpassing – bijvoorbeeld omdat een zin niet loopt. Dat zetten we dan in een opmerking in de kantlijn, zodat de auteur dit al dan niet kan overnemen. Desgewenst kan er ook op inhoud gescreend worden: is de opbouw logisch, kloppen de verhaallijnen, de chronologie, de namen? Dit doen we door opmerkingen in de kantlijn te plaatsen.

 

Sollicitatiebrieven

  • Een goede sollicitatiebrief is de eerste stap om een baan binnen te slepen. Wij helpen je doelgericht je brief te schrijven in foutloos Nederlands. Daarnaast krijg je advies over de opbouw van je CV.

 

Scripties, verslagen, overige teksten

  • Zie je door de bomen het bos niet meer? Ben je leesblind geworden van het eindeloos herlezen van je document?
    Wij kijken met een frisse blik naar je tekst en we helpen je met opbouw, spelling, zinsconstructies en interpunctie. Bij onduidelijkheden in je tekst geven we dat aan met opmerkingen in de kantlijn.

 

Onze taaladviseur heeft veel ervaring met het corrigeren van allerhande teksten, van manuscripten tot scripties tot sollicitatiebrieven en alles daartussen. Als voormalig leidinggevende heeft zij tevens veel ervaring met het beoordelen van sollicitatiebrieven.

 

Contact
U kunt ons bereiken via (bij voorkeur) e-mail, of telefonisch:
info@jbmediaservices.nl

Mobiel (privé): 0610 453 453